Kirke Hyllinge har fået en ny hjertestarter.

Tømrermester Michael Andersen har allieret sig med den lokale el-installationsforretning Stenbæk-Andersen og Kirke Hyllinge Byforum for at få etableret endnu en Hjertestarter i Centrum af Kirke Hyllinge by.

Den nye hjertestarter er placeret hos Stenbæk-Andersen, under det halvtag der tidligere blev brugt til Dankortterminalen, og Stenbæk-Andersen betaler den strøm som bruges for at hjertestarteren er funktionsdygtig 24 x 7 x 365, incl opvarmning af skabet som hjertestarteren er placeret i. Kirke Hyllinge Byforum har påtaget sig at betale den årlige driftsudgift, så hjertestarteren altid er i topform. 

Etableringen af hjertestarteren er betalt af Michael Andersen, der i sin fritid dels opererer som brandmand og nødbehandler i brandvæsnet, og dels underviser i førstehjælp. Undervisningen i førstehjælp indeholder hjertemassage, der kan give den forlængelse af tiden der skal til for at fremskaffe en hjertestarter. Michael Andersen brænder for emnet og har fået sin kone Sofie Fjeldsted Olsen til at optage nogle korte oplysnings og instruktions videoklip der med stor succes er lagt nettet. ”Jo flere personer der kan hjertemassage og livredning, jo større er sandsynligheden for at en person med hjertestop ender med livet i behold”: udtaler Michael Andersen og tilføjer: ”Og her har Sofies videoklip vist sig at være en fantastisk nyhedsformidler”.

 For at udbrede kendskabet til hvor Hjertestarterne er placeret har Kirke Hylinge Byforum opsat grønne AED skilte, som nu er placeret på stolper der afmærker stierne rundt i Kirke Hyllinge. De steder hvor stien kommer forbi en hjertestarter er nu forsynet med et skilt, så de der går på stierne er klar over hvor at der findes en hjertestarter i området. På sigt vil korttavlerne blive forsynet med placeringen af hjertestarterne også. 

Billedet viser fra venstre : Jesper Tauby, Bruno Stenbæk-Andersen, Sofie Fjeldsted Olsen og Michael Andersen.

Skriv et svar